Viktig når du velger

Stryntrappa gir deg muligheten til å velge mellom flere ulike trappemodeller, materialer, farger og kombinasjoner. Med Stryntrappa kan du enkelt videreføre designelementer fra gulvet, kjøkkenet eller stuen i boligen din – for eksempel gjennom egne materialvalg i trinn og rekkverk. Slik får du en skreddersydd trapp, som tar vare på helheten og passer til din stil og ditt drømmehus.

Valgmuligheter

  1. Tresort
  2. Overflate
  3. Åpne eller tette trinn
  4. Barnesikringslist
  5. Blokktrinn
  6. Returgelender og spilevegg

1. Tresort

Stryntrappa kan du få i furu, eik, eik helstav, ask og valnøtt. Valg av tresort kan være avgjørende for trappens levetid, siden en trapp normalt vil utsettes for daglige påkjenninger og slitasje. Velger du en trapp i furu, som er et relativt mykt treslag, kan du forlenge trappens levetid ved å bruke en hardere tresort i for eksempel trinn, håndlist og stolpe. Trappen vil dessuten holde seg pen lenger. Merk at alle våre trapper i furu er uten kvist. Dette gjør at du unngår gule kvistgjennomslag på hvite deler av trappen.

Furu

Tresort i trapp – Furu

Eik

Tresort i trapp – Eik

Eik helstav

Tresort i trapp – Eik helstav

Ask

Tresort i trapp – Ask

Valnøtt

Tresort i trapp – Valnøtt

2. Overflate

Mattlakk er standard overflate på Stryntrappa. På trapper av furu, eik og ask kan du også velge overflate av hvit lasur, eller du kan få hele eller deler av trappen i hvitt. Velger du trapp med furutrinn, kan du i tillegg velge mellom flere ulike toninger. Toning betyr at trinnene både beises og lakkeres. Toning på furutrinn er et rimeligere alternativ enn hardtre, og du kan velge mellom fargene eik, merbau, valnøtt og mocca.

Hvit lasur

Furu

Trapp med hvit lasur – Furu

Eik

Trapp med hvit lasur – Eik

Eik helstav

Trapp med hvit lasur – Eik helstav

Ask

Tresort i trapp – Ask

Hvit

Hvit

Hvit trapp

Toning

Eik

Trapp med toning – Eik

Merbau

Trapp med toning – Merbau

Valnøtt

Trapp med toning – Valnøtt

Mocca

Mocca

3. Åpne eller tette trinn

Alle våre trapper kan leveres med åpne eller tette trinn. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Tette trinn gjør det til gjengjeld enklere å bruke rommet under trappen – til for eksempel oppbevaring.

En trapp med lukkede trinn har stusstrinn, som er de loddrette feltene mellom trinnene. Velger du lukkede trinn, kan du velge trapp og stusstrinn i samme tresort og overflate, eller du kan velge stusstrinn i hvitt – som en kontrast til resten av trappen.

Trapper med åpne eller lukkede trinn
Trapper med åpne eller lukkede trinn

4. Barnesikringslist

Trapper med åpne trinn leveres alltid med barnesikring, slik at den er trygg. Du kan velge barnesikringslist i samme tresort og farge som selve trinnet, eller du kan velge hvitt som en kontrast. Du kan også velge barnesikringslist i stål.

Trapper med barnesikringslist i tre
Trapper med barneiktingslist i stål

5. Blokktrinn

Et blokktrinn er en fin markering av trappeinngangen, der det første trappetrinnet strekker seg forbi trappevangen. Avhengig om trappen er frittstående eller står langs en vegg, vil trinnet strekkes ut på den ene eller begge sidene av trappen. Du kan velge mellom tre forskjellige blokktrinn.

Type 1

Trapper med ulike typer blokktrinn

Type 2

Trapper med ulike typer blokktrinn

Type 3

Trapper med ulike typer blokktrinn

6. Returgelender og spilevegg

Som sikring mot fall og for et enda bedre utseende, kan vi levere returgelender og spilevegger som er tilpasset trappeåpningen.

RETURGELENDER
Et returgelender gir en fin avslutning på trappen, samtidig som det dekker for åpningen ned. Du kan velge mellom spiler i tre, stål eller glass.

SPILEVEGG
Vi tilbyr to typer spilevegg. En som går fra gulv til tak, og en som går fra vange til tak.

Trapper med ulike typer returgelender
Trapper med returgelender og spilevegg
Velge returgelender og spilevegg
Velge returgelender